Unga vuxna har sämst matvanor
Flera riskfaktorer avgör hypotermi vid operation
Lär dig mer om perioperativ hypotermi genom NetdoktorPros webbaserade utbildning.
Enkät om biosimilarer
Vad vet du om biosimilarer?
Vi på NetdoktorPro vore tacksamma om du ville genomföra enkäten som bara tar några minuter. Du får samtidigt uppdaterade kunskaper om t ex vad som krävs för att en biosimilar ska godkännas, skillnaden mellan ett generiskt läkemedel och biosimilarer och vad som egentligen menas med en "switch".
Livsmedelsverkets nationella matvaneundersökning bland vuxna i Sverige visar att de med sämst matvanor är unga vuxna. Generellt sett äter vi för mycket socker och för mycket av fel sorts fett.
Resultaten från undersökningen oroar experter på Livsmedelsverket.
-För mycket socker, salt och mättat fett och för lite frukt och grönt, fisk och fullkorn är matvanor som vi vet ökar risken för hjärt-kärlsjukdom, typ 2-diabetes och vissa cancerformer. Därför är resultaten oroväckande, säger Anna Karin Lindroos, chef för livsmedelsdataenheten.
I undersökningen deltog 1800 personer mellan 18-80 år från hela landet. Unga vuxna mellan 18-30 år äter betydligt sämre än äldre och allra sämst matvanor har unga kvinnor.
På vissa områden har våra matvanor förbättrats under de senaste tjugo åren. Vi äter mer frukt och grönt, fisk och fullkorn – men trots att konsumtionen av dessa varor ökat så äter vi inte tillräckligt bra.
Flera riskfaktorer avgör hypotermi vid operation
Lär dig mer om perioperativ hypotermi genom NetdoktorPros webbaserade utbildning.
Anna Karin Lindroos menar att det är glädjande att svenskarnas matvanor förbättrats inom vissa områden, men att det fortfarande finns mycket att göra. Idag finns det fler överviktiga eller feta män i Sverige än normalviktiga.
- Livsmedelsverket - http://www.slv.se/sv/grupp3/Pressrum/Nyheter/Pressmeddelanden/Svenskarnas-matvanor-oroar/