Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Onkologi

Ny forskning kring tumörspridning

Nu har forskare vid Karolinska Institutet identifierat tidigare okända sätt som tumörceller använder för att sprida sig. Kunskap som gör det möjligt att i framtiden utveckla ny och effektiv behandling för att förhindra metastaser och förbättra chanserna för överlevnad bland patienter.

Carro webb ljusare
Publicerad den: 2016-10-24

Annons

Cancer beror på uppkomsten av en elakartad tumör som oftast inte bara är begränsad till ett område eller ett organ. Tumörcellerna kan sprida sig via blodkärlsystemet och börja växa i flera organ samtidigt. Spridning av tumörceller via metastasering är mycket vanligt och idag saknar sjukvården behandling som är effektiv för att bota dessa patienter. Där till är människans kunskap om hur metastasering sker begränsad.

– I den beskrivna forskningen har vi identifierat tidigare okända sätt som tumörceller använder sig av för att underlätta sin spridning. Den nya kunskapen vi bidragit med, skulle kunna användas till att utveckla ny och effektiv behandling för att förhindra metastaser och därmed förbättra överlevnaden av patienter, säger professor Yihai Cao, som leder cancerforskningen vid Karolinska Institutet.

Annons
Annons

    Källor

  • Karolinska Institutet - http://ki.se/nyheter/ny-forskning-ger-cancerpatienter-storre-chans-till-overlevnad

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.