Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Allergologi

Forskare tror på diabetesvaccin

Nyligen publicerades den studie som visade att diabetesvaccinet Diamyd inte hejdade utvecklingen av diabetes. Men forskarna bakom studien tror ändå på vaccinet.De omskrivna resultaten är kända sedan maj förra året. Då visade en fas 2-studie hoppingivande resultat för läkemedlet, men detta kunde inte bekräftas i den avgörande fas 3-studien.
Annons

Nyligen publicerades den studie som visade att diabetesvaccinet Diamyd inte hejdade utvecklingen av diabetes. Men forskarna bakom studien tror ändå på vaccinet.
De omskrivna resultaten är kända sedan maj förra året. Då visade en fas 2-studie hoppingivande resultat för läkemedlet, men detta kunde inte bekräftas i den avgörande fas 3-studien.

I en artikel i tidskriften New England Journal of Medicine frågar sig Johnny Ludvigsson, professor emeritus vid Linköpings universitet, och övriga forskare bakom fas 3-studien varför de misslyckades med att visa en statistiskt säkerställd effekt. En förklaring som de framför är att effekten kan vara årstidsberoende samt påverkas av övriga vaccinationer, till exempel vaccination mot influensa.  

Annons
Annons

    Källor

  • Dagens Medicin - http://www.dagensmedicin.se/vetenskap/diabetes/forskare-ger-inte-upp-om-diabetesvaccin/

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.