Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Allergologi

Sjukhus larmar: Oroväckande lågt blodlager

I veckan gick akademiska sjukhuset ut med att deras blodlager nått en allvarligt låg nivå. Nu uppmanas de som registrerats för blodgivning att ge under kommande veckor.


Lovisa
Publicerad den: 2017-03-08

Annons

Som det ser ut nu behövs minst 300 blodpåsar för att uppnå önskvärt antal. Varför lagret blivit så oroväckande lågt förklarar Maggie Östlund, biomedicinsk analytiker för blodgivningen i Uppsala län, som att ha att göra med bland annat sportlov och att mer blod använts än vad de fått in.

Akademiska sjukhuset ser särskilt gärna en påfyllning av blodtyperna A och 0 – både positiva och negativa typer behövs. Blodet används bland annat vid förlossningar, operationer, olyckor, behandling av cancersjukdomar och kroniska sjukdomar.

Maggie Östlund tror att om blod kommer in den här och nästa vecka så kommer saker och ting vara på banan igen. Hon tillägger också att patientsäkerheten inte är hotad.

Annons
Annons
Annons
Annons

    Källor

  • Akademiska - http://www.akademiska.se/press#/news/orovaeckande-laagt-blodlager-225329?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=current

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.