Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Allmänmedicin

Vårdfrågor stort under Almedalsveckan

Vård och omsorg är det populäraste området på årets Almedalsvecka. Mellan 10 och 15 procent av arrangemangen under politikerveckan i Almedalen har de senaste åren handlat om sjukvård eller omsorg. En stor del av programpunkterna står offentliga vårdgivare bakom. – Det är 11 000 besökare där. Självklart ska vi informera besökarna om sjukvårdsfrågor, säger Kajsa Tirén, projektledare på Sveriges Kommuner och Landsting.
Annons

Vård och omsorg är det populäraste området på årets Almedalsvecka. Mellan 10 och 15 procent av arrangemangen under politikerveckan i Almedalen har de senaste åren handlat om sjukvård eller omsorg. En stor del av programpunkterna står offentliga vårdgivare bakom.

– Det är 11 000 besökare där. Självklart ska vi informera besökarna om sjukvårdsfrågor, säger Kajsa Tirén, projektledare på Sveriges Kommuner och Landsting, SKL som anordnar sammantaget 129 programpunkter i år, till Dagens Medicin. Även Socialstyrelsen är med i Almedalen för fjärde året i rad. Förra året storsatsade myndigheten och fick viss kritik för den höga notan som landade på 740 000 kronor.

Annons
Annons

I år är prislappen för myndighetens medverkan lägre, 430 000 kronor får det kosta. Ulrika Lyth, kommunikationsdirektör på Socialstyrelsen, tycker dock att närvaro i Almedalen är ett betydelsefullt komplement till myndighetens övriga kommunikationsarbete.

– Det viktigaste är dialogen, att vi inte bara lägger ut en rapport på vår webbplats utan att vi kan ha paneldiskussioner och direktdialog.

    Källor

  • Dagens Medicin - http://www.dagensmedicin.se/nyheter/almedalen/vardfragorna-vaxer-i-visby/

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.