Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Allmänmedicin

Antalet sjukskrivningar ökar

Antalet sjukskrivningar i landet ökar stadigt, dessutom blir de allt längre. Det visar nya siffror från Försäkringskassan, rapporterar SR Ekot. Enligt Mathias Johansson, analytiker på Försäkringskassan består ökningen till 70 procent av personer som tidigare utförsäkrats.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2012-03-29

Annons

Antalet sjukskrivningar i landet ökar stadigt, dessutom blir de allt längre. Det visar nya siffror från Försäkringskassan, rapporterar SR Ekot.

Enligt Mathias Johansson, analytiker på Försäkringskassan består ökningen till 70 procent av personer som tidigare utförsäkrats.

Annons
Annons

– De utförsäkrade återvänder, och jämfört med nystartade sjukfall så har de längre sjukfall eftersom de har en helt annan grad av arbetsoförmåga. Och det leder till att sjukskrivningarnas längd också ökar. Men även utan dem så ökar längderna, säger Mathias Johansson.

Förra året ökade sjukskrivningarna totalt i landet med 14 procent jämfört med året innan. Ökningen är högre än vad Försäkringskassan trott i sina prognoser. Dock är inte uppgången helt oväntat då det 2010 handlade om mycket korta sjukfallsperioder.

    Källor

  • SR Ekot - http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5041216

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.