Nyhet | Allmänmedicin

Invandrare räddar den svenska vården

Nästan en fjärdedel av alla som arbetar i Stockholms läns landsting har idag en utländsk bakgrund., skriver Dn.se. Anna Starbrink, produktions- och personallandstingsråd är jätteglad över utvecklingen. – Det är en kvalitetsfråga att ha en bred kompetens med erfarenheter från olika länders kulturer och språk. Vi vill ju att personalen ska matcha befolkningens sammansättning, säger hon.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2012-10-01
Författare: Besima Aho, Redaktionschef, Netdoktor

Annons

Nästan en fjärdedel av alla som arbetar i Stockholms läns landsting har idag en utländsk bakgrund., skriver Dn.se. Anna Starbrink, produktions- och personallandstingsråd är jätteglad över utvecklingen.

– Det är en kvalitetsfråga att ha en bred kompetens med erfarenheter från olika länders kulturer och språk. Vi vill ju att personalen ska matcha befolkningens sammansättning, säger hon.

Annons
Annons

Närmare 600 personer har anställts i landstinget det senaste året och nära 75 procent av dessa var invandrare. Anna Starbrink menar att landstinget, som en av regionens största arbetsgivare, har ett stort ansvar att ta vara på utlandsföddas kompetens.

– Det är ju ett slöseri med mänskliga resurser att ha högutbildade personer som inte får göra en insats.

    Källor

  • Dn.se - http://www.dn.se/sthlm/utan-invandrare-stannar-varden

Kommentarer

Du måste logga in för att kunna skriva kommentarer. Logga in.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons
Annons
Annons