Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Allmänmedicin

Kontinuerlig jogging förlänger livet

Lev längre genom att jogga lagom och kontinuerligt. Det är resultatet som danska forskare kommit fram till efter att ha studerat mer än 24 000 danskars motionsvanor under 36 år, skriver Dn.se. – Vi kan alltså med säkerhet säga att kontinuerlig joggning förlänger livet. Den goda nyheten är att du egentligen inte behöver göra så speciellt mycket för att skörda frukterna, säger Peter Schnohr, dansk kardiolog och den som leder studien.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2012-10-22
Författare: Besima Aho, Redaktionschef, Netdoktor

Annons

Lev längre genom att jogga lagom och kontinuerligt. Det är resultatet som danska forskare kommit fram till efter att ha studerat mer än 24 000 danskars motionsvanor under 36 år, skriver Dn.se.

– Vi kan alltså med säkerhet säga att kontinuerlig joggning förlänger livet. Den goda nyheten är att du egentligen inte behöver göra så speciellt mycket för att skörda frukterna, säger Peter Schnohr, dansk kardiolog och den som leder studien.

Annons
Annons

Det du behöver göra är att jogga i en till två och en halv timme i ve3ckan sammanlagt, fördelat på två eller tre tillfällen. Joggingen ska ske i långsam eller måttlig takt. Enligt studien som kallas för Copenhagen City Heart Study förlängs då livet med 6,2 år för män och 5,6 år för kvinnor.

Den rekommenderade nivån av fysisk aktivitet på dag är 30 minuter enligt Statens Folkhälsoinstitut. En tredjedel av befolkningen inte kommer upp i den rekommenderade nivån av fysisk aktivitet per dag, enligt siffror från förra året.

    Källor

  • Dn.se - http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/jogga-lagom--och-du-lever-langre

Annons
Annons
Annons

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons