Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Allmänmedicin

Kunskap om mäns våld mot kvinnor obligatoriskt i läkarprogrammet

Ett obligatoriska moment om mäns våld mot kvinnor i till exempel läkarutbildningen, då yrket kan innebära möten med våldsutsatta kvinnor och barn. Det avser regeringen införa som en del av den nationella strategin.


Carro webb ljusare
Publicerad den: 2017-03-20

Annons

− Kunskap om våld i vissa yrkesgrupper kan vara helt avgörande för att rädda liv. Obligatorisk undervisning om mäns våld i nära relationer på utbildningar där studenterna kommer möta våldsutövare och våldsutsatta i sina framtida yrken är en grundläggande åtgärd som efterlysts i årtionden. Alla som har arbetat länge med dessa frågor förstår att regeringen här skriver historia, säger jämställdhetsminister Åsa Regnér.

Syftet är att studenterna ska få kunskaper om hur de kan vara med och förebygga och upptäcka våld, även vilka insatser som är verkningsfulla. De utbildningar som berörs av regeringsförslaget är läkarexamen, psykologexamen, sjuksköterskeexamen, socionomexamen, tandläkarexamen, fysioterapeutexamen och juristexamen.

Annons
Annons
Annons
Annons

    Källor

  • Regeringen - http://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2017/03/kunskap-om-mans-vald-mot-kvinnor-obligatoriskt-i-jurist--och-lakarutbildningarna/

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.