Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Allmänmedicin

Manifestationer mot nedskärningar inom vården imorgon lördag 17 september

Malmö, Ängelholm, Karlskrona, Göteborg, Skene, Ludvika, Sundsvall och Kiruna. På dessa orter kommer manifestationer mot nedskärningar inom vården att ske nu på lördag den 17 september. – 1980 fanns 120 000 vårdplatser i Sverige. Idag är antalet 25 000. Patienter som skulle behöva läggas in, tvingas vi skicka hem i taxi med en morfintablett. Det är en farlig situation när vårdpersonalen arbetar enligt en industrialiserad löpande band-princip, säger Arvin Yarollahi, ST-läkare i ortopedi och initiativtagare till manifestationerna.

Publicerad den: 2011-09-16

Annons

Malmö, Ängelholm, Karlskrona, Göteborg, Skene, Ludvika, Sundsvall och Kiruna. På dessa orter kommer manifestationer mot nedskärningar inom vården att ske nu på lördag den 17 september.

– 1980 fanns 120 000 vårdplatser i Sverige. Idag är antalet 25 000. Patienter som skulle behöva läggas in, tvingas vi skicka hem i taxi med en morfintablett. Det är en farlig situation när vårdpersonalen arbetar enligt en industrialiserad löpande band-princip, säger Arvin Yarollahi, ST-läkare i ortopedi och initiativtagare till manifestationerna.

Till artikeln i sin helhet

Annons
Annons

    Källor

  • NetdoktorPro - http://www.netdoktorpro.se/artiklar/Det-har-varit-alltfor-tyst-fran-vardens-sida

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.