Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Allmänmedicin

Så ska regeringen få ett patientperspektiv på aktuella frågor 

Regeringen kommer inrätta ett patientråd så att socialministern och regeringen ska kunna träffa patientföreträdare regelbundet. "Det här innebär en direkt kanal till regeringen", säger socialminister Annika Strandhäll i ett pressmeddelande.  


Publicerad den: 2018-04-30

Annons

– Vi behöver bygga organisation och arbetssätt inom vården mer utifrån ett patientperspektiv. Jag träffar regelbundet olika slags patientorganisationer, men var och en för sig och inte samlat. Det här innebär en direkt kanal till regeringen, säger socialminister Annika Strandhäll, i ett pressmeddelande. 

– Sedan jag blev minister med ansvar för sjukvården i somras har jag saknat forum för att diskutera långsiktiga sjukvårdsfrågor med patientföreträdare, säger Annika Strandhäll. 

Ännu oklart vilka som ska företrädas

I juni kommer socialministern därför bjuda in "en bredare krets organisationer" till ett möte för att diskutera hur rådet ska organiseras och vilka som ska företrädas i det.  

Annons
Annons

Exempel på liknande råd som redan existerar är pensionärsrådet och en funktionshindersdelegationen. Det nya rådet kommer att fokusera på hälso- och sjukvården. 

Annons
Annons

    Källor

  • Regeringen - http://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2018/04/regeringen-inrattar-ett-patientrad-for-halso--och-sjukvarden/

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.