Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Allmänmedicin

Stress kan ge grått hår

Stress kan påverka din hårfärg, men genetik har förmodligen större betydelse än stress för om du får gråa hårstrån eller inte, skriver Dn.se Läkaren Anthony Komaroff vid Harvard universitetets medicinska fakulitet förklarar att varje hårstrå har en viss färg som det behåller till det dör. Ett redan brunt hårstrå blir aldrig grått, men när hårsäckarna producerar ett nytt hårstrå kan de hårstråna tappa en del i färg.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2012-04-12

Annons

Stress kan påverka din hårfärg, men genetik har förmodligen större betydelse än stress för om du får gråa hårstrån eller inte, skriver Dn.se 

Läkaren Anthony Komaroff vid Harvard universitetets medicinska fakulitet förklarar att varje hårstrå har en viss färg som det behåller till den dör. Ett redan brunt hårstrå blir aldrig grått, men när hårsäckarna producerar ett nytt hårstrå kan de hårstråna tappa en del i färg.

Annons
Annons

Ett hårstrå har en livslängd på två till fem år och stress kan göra att hårstråts livslängd förkortas. När de nya hårstråna sedan växer ut ökar sannolikheten att det nya håret blir grått.

”Kolla på din släkts generationer bakåt. Det kommer att ge dig en bättre indikation på när eller om du kommer bli gråhårig än dina nuvarande stressnivåer”, skriver Komaroff.

    Källor

  • Svd.se - http://www.svd.se/nyheter/inrikes/darfor-ger-stress-gratt-har_6987473.svd

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.