Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Allmänmedicin

Urtikaria lyfts i ny läkarutbildning

Nu erbjuder NetdoktorPro en webbaserad läkarutbildning om urtikaria, nässelfeber, som baseras på nya europeiska riktlinjer. Målet är att öka läkarnas kunskap om diagnostisering, utredning och behandling.

Publicerad den: 2015-02-20

Annons

Urtikaria, nässelutslag, är en hudsjukdom som drabbar individer i alla åldrar. Nu lanserar NetdoktorPro sin webbaserade läkarutbildning om urtikaria, VadvetduomURTIKARIA.

– Det är bra att sjukdomen uppmärksammas på det här sättet, urtikaria kan innebära ett stort lidande för patienten. Både fysiskt och psykiskt, säger Maria Bradley som är docent och överläkare på Hudkliniken vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna, tillika Netdoktors expert på hudsjukdomar.

Annons
Annons

I läkarutbildningen VadvetduomURTIKARIA erbjuder NetdoktorPro den senaste medicinska vetenskapen om sjukdomen, med tonvikt på kronisk urtikaria, för att öka läkarnas kunskap om diagnostisering, utredning och behandling.

– Utbildningen är baserad på de nyligen uppdaterade europeiska riktlinjerna, som förhoppningsvis innebär en ökad samsyn inom sjukvården, exempelvis vad gäller farmakologisk behandling och uppföljning av urtikaria - inte minst den kroniska formen, säger Mats Halldin, medicinsk chef på NetdoktorPro.

Ta chansen och genomför läkarutbildningen. Det tar endast tio minuter och alla svar är anonyma. Läkarutbildningen om urtikaria hittar du här.

Annons
Annons

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.