Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Diabetes

Diabetes i fokus på Världshälsodagen

Diabetes påverkar miljoner människor världen över vilket inte bara gör den till en hälsofråga utan också en samhällsfråga. Därför står diabetes på Världshälsoorganisationens agenda för hållbar utveckling.

Carro webb ljusare
Publicerad den: 2016-04-08

Annons

Igår uppmärksammades Världshälsodagen av Världshälsoorganisationen (WHO), FN:s fackorgan för hälsa. I fokus stod diabetes med syftet att uppmärksamma den ökning av sjukdomen som skett under de senaste decennierna och dess konsekvenser för individen och samhället. Att motverka ökningen av diabetes fordrar att flera aktörer på olika nivåer samverkar, skriver Folkhälsomyndigheten.

Vill stoppa ökningen av diabetes och fetma

Genom att belysa diagnos, vård och behandling av diabetes är tanken att kunna ta ett gemensamt grepp om folksjukdomen och arbeta hälsofrämjande och förebyggande. Ambitionen är bland annat att stoppa ökningen av diabetes och fetma till år 2025 och fram till år 2030 minska antalet förtida dödsfall med en tredjedel.

Annons
Annons

Vill du bli först med att ta del av NetdoktorPro:s nyhetsrapportering från diabeteskongresserna ADA och EASD? Lämna din e-postadress här »

    Källor

  • Folkhälsomyndigheten - http://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2016/april/diabetes-pa-agendan-pa-varldshalsodagen/

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.