Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Diabetes

Nu ska glukossänkande läkemedel individanpassas för typ 2-diabetiker

Individuella behandlingar med livsstilsförändring är utgångspunkten i de nya rekommendationer för behandling av typ 2-diabetes, som Läkemedelsverket publicerade i veckan.


Carro webb ljusare
Publicerad den: 2017-10-20

Annons

I samverkan med Socialstyrelsen har Läkemedelsverket tagit fram rekommendationer som ska underlätta individanpassningen av glukossänkande läkemedel till typ 2-diabetiker. Syftet är att behandlingen ska baseras på patientens förutsättningar vad gäller ålder, vikt, njurfunktion och samsjuklighet. Även förändringar av livsstil för att uppnå viktnedgång och regelbunden fysisk aktivitet ska tas hänsyn till i behandlingen.

– Utvecklingen inom området har de senaste åren varit intensiv med nya läkemedel och ny kunskap om redan etablerade behandlingar. De nya rekommendationerna är avsedda som stöd och vägledning i valet av glukossänkande läkemedelsbehandling så att individen får den behandling som gör störst nytta, säger Peter Rosenberg, gruppchef på Läkemedelsverket.

Annons
Annons

Vill du bli först med att ta del av NetdoktorPro:s nyhetsrapportering från diabeteskongresserna ADA och EASD? Lämna din e-postadress här »

Annons
Annons

    Källor

  • Läkemedelsverket - https://lakemedelsverket.se/Alla-nyheter/NYHETER-2017/Individen-i-fokus-i-ny-behandlingsrekommendation/

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.