Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Ehec-källan ännu okänd

Det pågår en smittspårning av ehec i Tyskland och hittills finns det inget som tyder på att gurkor eller andra grönsaker med ehec-bakterier har kommit till Sverige, skriver Livsmedelsverket i ett pressmeddelande. De svenskar som hittills drabbats har alla en koppling till resor i Tyskland. I pressmeddelandet skriver Livsmedelsverket att de bedömer risken att bli smittad av livsmedel i Sverige som mycket liten. Men för de som befinner sig i Tyskland kvarstår råden att följa de tyska myndigheternas rekommendationer att undvika att äta råa tomater, gurkor och sallad.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2011-06-01

Annons

Det pågår en smittspårning av ehec i Tyskland och hittills finns det inget som tyder på att gurkor eller andra grönsaker med ehec-bakterier har kommit till Sverige, skriver Livsmedelsverket i ett pressmeddelande.

De svenskar som hittills drabbats har alla en koppling till resor i Tyskland. I pressmeddelandet skriver Livsmedelsverket att de bedömer risken att bli smittad av livsmedel i Sverige som mycket liten. Men för de som befinner sig i Tyskland kvarstår råden att följa de tyska myndigheternas rekommendationer att undvika att äta råa tomater, gurkor och sallad.

Annons
Annons

Livsmedelsverket uppmanar, precis som tidigare, att tvätta händerna innan matlagning och att skölja grönsaker noga.

    Källor

  • Livsmedelsverket - http://www.slv.se/sv/grupp3/Pressrum/Nyheter/Pressmeddelanden/smittkallan-annu-okand/

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.