Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Experten svarar på frågor om inflammatoriska tarmsjukdomar och covid-19

I samband med Världs IBD-dagen den 19 maj anordnar Netdoktor och Mag-och tarmförbundet en chatt för personer som har funderingar kring inflammatorisk tarmsjukdom och nya coronaviruset. Den som kommer svara på frågorna är gastroenterologen Johanna Andersson. Du som läkare kan tipsa dina patienter om chatten, eller själv ställa frågor.


Publicerad den: 2020-05-18

Crohns sjukdom, ulcerös kolit - IBD-sjukdomar, coronaviuset och covid-19
Annons

Många som lever med inflammatorisk tarmsjukdom känner oro på grund av den rådande pandemin. Det gäller funderingar om hur deras sjukdom eventuellt skulle påverkas av coronaviruset och hur de ska tänka kring sina mediciner och läkemedel. Det visar den pågående enkätundersökningen på IBD-koll.se*, som genomförs av Netdoktor i samarbete med Mag-och tarmförbundet.

– På Världs-IBD-dagen kommer vi därför ge personer som lever med inflammatoriska tarmsjukdomar möjligheten att ställa frågor om IBD och covid-19 till en expert, säger Peter Eneroth, Generalsekreterare på Mag- och tarmförbundet.

Den snabba spridningen av sars-CoV-2 och covid-19 har skapat en svår och ansträngd situation för sjukvården, vilket har gjort att även vården av IBD-patienter fått anpassas.

Annons
Annons

– På Netdoktor har vi sedan början av februari fått väldigt många frågor från olika patientgrupper om hur coronaviruset påverkar just deras sjukdom. Då Netdoktor är en naturlig hemvist för många med kronisk sjukdom är det också en del av vårt ansvar att förse dem med möjligheten till att få svar på frågor i dessa oroliga tider, säger Besima Aho, publisher och ansvarig utgivare på Netdoktor.

Den som kommer svara på frågor är Johanna Andersson, gastroenterolog vid Södersjukhuset i Stockholm.

Om chatten:

När? 19 maj, kl 15.00-16.00 (men du kan skicka in frågor redan nu!)
Var? På Netdoktor.se

Annons
Annons

Om IBD-Koll.se:

IBD-koll.se är en pågående upplysningskampanj från Netdoktor och Mag- och tarmförbundet. Kampanjen syftar till att sprida kunskap om inflammatorisk tarmsjukdom (IBD) och hur diagnostik och behandling går till. Kampanjen vänder sig till dem som har en IBD-sjukdom, till anhöriga samt till personal inom sjukvården.

Upplysningskampanjen startade i augusti 2015 och är pågående. Netdoktor har utformat allt innehåll och ansvarar för alla delar inom kampanjen. Samtliga texter är granskade av Mikael Lördal, överläkare vid Gastrocentrum, Karolinska Universitetssjukhuset i Solna.

Upplysningskampanjen uppbär ovillkorat ekonomiskt stöd från Takeda Pharma AB.


Annons
Annons
Annons

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons