Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Nu släpps vår läkarutbildning om psoriasis

Psoriasis visar sig främst som hudutslag, men kroppen kan även drabbas på flera sätt. Nu lanserar NetdoktorPro en ny läkarutbildning om sjukdomen, med fokus på plackpsoriasis.

Publicerad den: 2015-12-07

Annons

Idag släpper NetdoktorPro sin nya webbaserade läkarutbildning om psoriasis, UppdateradpaPSORIASIS. Närmare 300 000 svenskar har sjukdomen psoriasis som är en kronisk inflammatorisk systemsjukdom.

Majoriteten lider av plackpsoriasis som orsakar fjälliga utslag på huden. Men den systemiska inflammationen kan även drabba kroppen på flera sätt. Psoriasis ökar exempelvis risken för Crohns sjukdom och ulcerös kolit. Dessutom finns samband mellan svår psoriasis och diabetes, högt blodtryck samt hjärtinfarkt.

 

"Viktigt sprida kunskap om psoriasis hos allmänläkare"

Annons
Annons

Mona Ståhle, överläkare och ansvarig expert för läkarutbildningen om psoriasis, hoppas att utbildningen kan bli en viktig plattform för att sprida kunskap om sjukdomen och verka primärpreventivt.



– Psoriasis är en allvarlig och komplex sjukdom. Det är välkänt bland dermatologer men inte hos andra läkargrupper, exempelvis allmänläkare och kardiologer, säger hon. 

Ta chansen och genomför vår läkarutbildning, det tar endast tio minuter och alla svar är anonyma.

Till läkarutbildningen om psoriasis »

Annons
Annons

    Källor

  • NetdoktorPro

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.