Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Geriatrik

Internationella Alzheimerdagen

På onsdag, 21 september, är det den internationella Alzheimerdagen – en dag för anhöriga, allmänhet och patienter. Runt om i landet anordnas det årligen allt från föreläsningar, temakvällar eller utbildningar under dagen. Alzheimers sjukdom är den vanligaste och mest kända demenssjukdomen. Cirka 60 procent av alla människor med demens lider av Alzheimers sjukdom. Den första september lanserade Netdoktor ”Fokus Demens” som ska fungera som en kunskapskälla och stöd för den har en demenssjukdom, men framför allt för de demenssjukas anhöriga.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2011-09-19

Annons

På onsdag, 21 september, är det den internationella Alzheimerdagen – en dag för anhöriga, allmänhet och patienter. Runt om i landet anordnas det årligen allt från föreläsningar, temakvällar eller utbildningar under dagen.

Alzheimers sjukdom är den vanligaste och mest kända demenssjukdomen. Cirka 60 procent av alla människor med demens lider av Alzheimers sjukdom. Den första september lanserade Netdoktor ”Fokus Demens” som ska fungera som en kunskapskälla och stöd för den har en demenssjukdom, men framför allt för de demenssjukas anhöriga.

Annons
Annons

Demens påverkar hela familjen och för många anhöriga förändras hela livssituationen. En av dem är Lillemor, som i en intervju med Netdoktor berättar om hur det är att leva med en alzheimersjuk man.

    Källor

  • Netdoktor - http://www.netdoktor.se/neurologi/?_PageId=167228

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons