Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Geriatrik

Långvarig smärta hos äldre lyfts i läkarutbildning

Dagens läkare kan för lite om smärta hos äldre. Därför startar NetdoktorPro en ny läkarutbildning för att förbättra kunskapen inom diagnostisering, behandling och utredning av smärtpatienter.

Publicerad den: 2015-03-30

Annons

I dag lanserar NetdoktorPro en webbaserad läkarutbildning om långvarig smärta hos äldre, VadvetduomSMÄRTAHOSÄLDRE. Långvarig smärta karaktäriseras som en pågående smärta under minst tolv veckor. Trots att professionen möter smärtpatienter dagligen har majoriteten av läkare bristfällig kunskap inom området.

– Svenska läkarutbildningar lägger endast 0,2 procent av undervisningstiden på smärta och smärtlindrande behandlingar. Det är oförsvarbart, säger Hans Johansson som är överläkare vid smärtmottagningen på Södertälje sjukhus samt faktagranskare av läkarutbildningen.

Annons
Annons

I läkarutbildningen VadvetduomSMÄRTAHOSÄLDRE erbjuder NetdoktorPro den senaste medicinska vetenskapen om långvarig smärta hos äldre. Målet är att öka läkares kunskap om diagnostisering, behandling och utredning av smärtpatienter.

– Genom denna webbutbildning, som främst vänder sig till primärvården, kan man enkelt och snabbt tillgodogöra sig aktuell kunskap inom området, och därmed känna sig tryggare i sin kontakt med en vanlig och svårbehandlad patientgrupp, säger Mats Halldin som är medicinska chef på NetdoktorPro.

Ta chansen och genomför läkarutbildningen, det tar endast tio minuter och alla svar är anonyma. Läkarutbildningen om långvarig smärta hos äldre hittar du här.

Annons
Annons

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.