Nyhet | Geriatrik

Miljoner går till att förebygga tvång i demensvården

Regeringen satsar närmare två miljoner kronor för att Svenskt demenscentrum ska fortsätta sprida sitt utbildningsmaterial – den så kallade Nollvisionen som handlar om hur tvång och begränsningar i demensvården ska förebyggas och undvikas.


Carro webb ljusare
Publicerad den: 2017-05-19
Författare: Caroline Holmqvist, Redaktör, Netdoktor, NetdoktorPro

Annons

– Demenssjukdomar berör inte bara de som insjuknar utan även anhöriga och de som arbetar med att stödja och vårda den som har demens. Den som drabbas av en demenssjukdom är ofta i ett stort behov av bra stöd i sin vardag. Målet är att stödet och hjälpen som kvinnor och män med demenssjukdom får ges utan tvång och begränsningar. På så sätt kan vi skapa en trygg vård och omsorg för alla, säger äldreminister Åsa Regnér.

En handbok riktad till personal, en anhörigskrift, webbutbildningar och mobilappar med lättillgänglig vägledning är det som utbildningsmaterialet består av. Med hjälp av det ekonomiska stöd från Regeringen kan nu Svenskt demenscentrum fortsätta att sprida utbildningsmaterialet även under 2017.

 

Annons
Annons

Resultatet av arbetet ska vara Regeringskansliet till handa senast den 15 mars 2018.

    Källor

  • Regeringen - http://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2017/05/nastan-2-miljoner-till-att-forebygga-tvang-i-varden-och-omsorgen-om-personer-med-demenssjukdom/

Kommentarer

Du måste logga in för att kunna skriva kommentarer. Logga in.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons
Annons
Annons