Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Geriatrik

Myndighet ska granska äldreboende

Moderaterna vill se en ny myndighet med uppdrag att granska äldreboenden och med makt att stänga dem vid grova missförhållanden, rapporterar SVT:s Rapport. Myndigheten, en så kallad välfärdsinspektion, ska främst jobba förebyggande för att förbättra äldreomsorgen i landet. Men den ska också kunna utfärda varningar och se till att undermåliga verksamheter drabbas av skarpa påföljder, som till exempel böter eller viten.
Annons

Moderaterna vill se en ny myndighet med uppdrag att granska äldreboenden och med makt att stänga dem vid grova missförhållanden, rapporterar SVT:s Rapport.

Myndigheten, en så kallad välfärdsinspektion, ska främst jobba förebyggande för att förbättra äldreomsorgen i landet. Men den ska också kunna utfärda varningar och se till att undermåliga verksamheter drabbas av skarpa påföljder, som till exempel böter eller viten.

Annons
Annons

– Välfärdsinspektionen ska i första hand jobba förebyggande, men den ska också ha en skarp möjlighet att sätta in åtgärder.Ytterst ska en verksamhet kunna stängas om den inte klarar av att hålla kvaliteten, säger Moderaternas partisekreterare Kent Persson till SVT Rapport.

    Källor

  • SVT Rapport - http://svt.se/nyheter/sverige/m-ny-myndighet-ska-granska-aldreboenden

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.