Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Insemination för ensamstående blir verklighet

Idag åker svenska kvinnor till Danmark och andra länder för att insemineras. Men snart kommer ensamstående att få rätt till insemination i Sverige nu när riksdagspartier valt att köra över Kristdemokraterna i frågan, skriver Dagens Medicin. Eftersom Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet säger ja finns det en tydlig riksdagsmajoritet för förslaget.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2012-03-01

Annons

Idag åker svenska kvinnor till Danmark och andra länder för att insemineras. Men  snart kommer ensamstående att få rätt till insemination i Sverige nu när riksdagspartier valt att köra över Kristdemokraterna i frågan, skriver Dagens Medicin.

Eftersom Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet säger ja finns det en tydlig riksdagsmajoritet för förslaget.

Annons
Annons

– Vi har tidigare lagstiftat om att ensamstående ska ha rätt att adoptera. Då känns rätten till insemination som en naturlig utveckling och en rimlig uppdatering av lagen, säger Mats Gerdau (M), ledamot i socialutskottet, till Dagens Medicin.

Barbro Westerholm (FP) som sitter i socialutskottet tycker att det är ett problem att svenska kvinnor idag åker till Danmark och andra länder för att insemineras. Hon tycker att barn ska ha rätt att få veta sitt biologiska ursprung.

– Den rätten har de i Sverige, men inte i Danmark, säger Barbro Westerholm.

Annons
Annons

Exakt när ensamstående kommer att få rätt till insemination i Sverige är ännu inte klart.

    Källor

  • Dagens Medicin - http://www.dagensmedicin.se/nyheter/insemination-for-ensamstaende-blir-verklighet/

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons