Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Förslag om att sätta igång förlossningar tidigare

Det råder delade meningar om gravida kvinnor som gått över tiden bör sättas igång tidigare än vad det görs i dag. Danska förlossningsläkare anser att gravida kvinnor som gått över tiden ska sättas igång en vecka efter passerat förlossningsdatum, i stället för två veckor som gäller i dagsläget.
Annons

Det råder delade meningar om gravida kvinnor som gått över tiden bör sättas igång tidigare än vad det görs i dag. Danska förlossningsläkare anser att gravida kvinnor som gått över tiden ska sättas igång en vecka efter passerat förlossningsdatum, i stället för två veckor som gäller i dagsläget. Men barnmorskor håller inte med. De pekar bland annat på de risker som en igångsättning av en förlossning kan medföra, skriver Dagens Medicin på nätet.

I stället föreslår barnmorskorna att det bör satsas mer på förbyggande arbete för gravida kvinnor, eftersom god kondition och hälsosam vikt minskar risken att gå över tiden. Den danska föreningen för gynekologi och obstetrik ska nu se över dagens rekommendationer och avgöra om de behövs några korrigeringar.

Annons
Annons

I Sverige sätts förlossningen igång när kvinnan gått två veckor över tiden.

    Källor

  • Dagens Medicins nätupplaga - http://www.dagensmedicin.se/nyheter/2010/11/26/danskar-oeniga-om-tidigare/index.xml

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.