Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Hematologi

Låg kunskapsnivå om den vanligaste blodcancerdiagnosen

Allmänheten har dålig koll på den vanligaste blodcancerdiagnosen lymfomvisar en europeisk undersökning med drygt 5 000 respondenter. Det uppmärksammas under blodcancermånaden nu under september.


Carro webb ljusare
Publicerad den: 2017-09-13

Annons

Det råder kunskapsbrist inom blodcancerområdet och en undersökning visar till exempel att en tredjedel inte vet att lymfom är en form av cancer, rapporterar Blodcancerförbundet.

Även lymfompatienterna har visat sig ha bristande kunskap om sin diagnos, enligt en relativt färsk undersökning av internationella patientorganisationen Lymphoma Coalition (LC). Bland annat kände 1 av 4 patienter i Europa inte till vilken undergrupp av lymfom de drabbats av och 2 av 5 kände inte till vilka symtom som karakteriserade ens specifika diagnos.

Annons
Annons

TIPS: Vill du bli först med att ta del av NetdoktorPro:s nyhetsrapportering från kongressen EHA (European Hematology Association)? Lämna din e-postadress här »

Tipsa dina patienter

Netdoktor.se har tagit fram utbildningen Blodcancer-koll.se som vänder sig främst till patienter men även till anhöriga, vårdpersonal och allmänt intresserade. Utbildningen fokuserar på myelom och dess behandling samt vad patienten själv kan göra för att leva ett bra liv med sjukdomen.

TIPS: Vill du bli först med att ta del av NetdoktorPro:s nyhetsrapportering från kongressen ASH (American Society of Hematology)? Lämna din e-postadress här »

Annons
Annons

    Källor

  • Blodcancerförbundet - http://www.blodcancerforbundet.se/20170912_lag_kunskapsniva_om_lymfom

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.