Nyhet | Hematologi

Nu kan du få den senaste kunskapen om follikulära lymfom – På bara 15 minuter

Tack vare modern behandling är det möjligt att leva ett bra liv med hematologisk cancer under många år. Ett bra exempel på det är follikulära lymfom. Men det bygger på att professionen har den senaste kunskapen och känner till hur olika behandlingsalternativ kan anpassas utefter patientens tillstånd och livsstil. Det och mycket annat erbjuder NetdoktorPro i en ny läkarutbildning, framtagen tillsammans med två ledande experter inom området.


Carro webb ljusare
Publicerad den: 2018-05-30
Författare: Caroline Holmqvist, Redaktör, Netdoktor, NetdoktorPro

Annons

Genom ett patientfall får deltagaren följa 55-årige Carlos, som har remitterats från primärvården till en hematologisk mottagning på grund av lågt blodvärde och förstorade lymfkörtlar på halsen. På så vis tar läkarutbildningen både upp diagnos, behandling och uppföljning och ger den senaste kunskapen om follikulära lymfom.

– Det är en heterogen sjukdomsgrupp med allt från stillsamt förlopp som kan följas utan aktiv behandling till aggressiv sjukdom som behöver behandlas direkt vid diagnos. Patienterna upptäcks ofta i primärvården, säger Herman Nilsson-Ehle, överläkare vid Sektionen för Hematologi och Koagulation på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Tillsammans med Eva Kimby, professor emerita vid Karolinska Institutet, har han faktagranskat läkarutbildningen Vad vet du om follikulärt lymfom?

Annons
Annons

– Fokus i läkarutbildningen på NetdoktorPro är genom en inte alltför ”vanlig” fallbeskrivning beskriva hur det kan te sig och vad man skall tänka på vid misstänkt lymfom. Detta bör kunna underlätta för kontakterna mellan vederbörande specialist och hematolog respektive onkolog, säger Herman Nilsson-Ehle.

Om läkarutbildningen om follikulära lymfom

Läkarutbildningens fiktiva patientfall är uppdelat i fem delar med kontrollfrågor där deltagaren kan testa sina kunskaper. Att genomföra utbildningen tar cirka femton minuter och alla svar är anonyma. Det ingår också fyra uppföljande mejl till de som är intresserade av att veta mer. Utbildningen vänder sig främst till hematologer, onkologer och internmedicinare – men även annan sjukvårdpersonal kan ha stor nytta av informationen.

Gå till läkarutbildningen om follikulära lymfom här.

Annons
Annons

Kommentarer

Du måste logga in för att kunna skriva kommentarer. Logga in.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons
Annons
Annons