Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Hud/Venereologi

Psoriasis erkänns av WHO

För första gången har sjukdomen psoriasis erkänts på internationell nivå som en icke smittsam folksjukdom. Resolutionen pekar på kopplingarna mellan psoriasis och Crohns sjukdom, hjärt–kärlsjukdomar samt diabetes – alla svåra sjukdomar som kan leda till en för tidig död.
Annons

Världshälsoförsamlingen har antagit en resolution som innebär ett erkännande av sjukdomen psoriasis svårighetsgrad. Världshälsoorganisationen WHO understryker med resolutionen det onödiga lidande som existerar på grund av felaktig eller icke befintlig vård av psoriasis för 125 miljoner människor.

Resolutionen innebär att medlemsländerna måste ta till sig de senaste kunskaperna och utveckla en strategi för att hantera psoriasispatienterna på ett mer genomtänkt sätt, skriver Psoriasisförbundets ordförande Lars Ettarp i ett debattinlägg i Läkartidningen.

Annons
Annons

 

Vill du bli först med att ta del av NetdoktorPro:s nyhetsrapportering från kongressen EADV (European Academy of Dermatology and Venereology Congress)? Lämna din e-postadress här »

    Källor

  • Läkartidningen - http://www.lakartidningen.se/Opinion/Debatt/2014/05/Nu-maste-beslutsfattare-ta-psoriasis-pa-allvar/

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.