Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Hud/Venereologi

Starköl ökar risken för att drabbbas av psoriasis

Kvinnor som dricker fem starköl i veckan löper dubbelt stå stor risk att drabbas av hudsjukdomen psoriasis jämfört med kvinnor som inte dricker öl. Det visar en ny amerikansk studie som publicerats i tidskriften Archives of Dermatology.
Annons

Kvinnor som dricker fem starköl i veckan löper dubbelt stå stor risk att drabbas av hudsjukdomen psoriasis jämfört med kvinnor som inte dricker öl. Det visar en ny amerikansk studie som publicerats i tidskriften Archives of Dermatology. I studien har forskarna följt 82 000 kvinnor från 1991 till 2004, skriver Dagens Nyheter på nätet.

Gluten kan vara orsaken till ökad risk för psoriasis

Enligt studieresultaten var starköl den enda alkoholhaltiga dryck som ledde till den ökade risken för psoriasis. Detta kunde forskarna konstatera då de noterade att bland de kvinnor som valde andra alternativ, som vin, lättöl, drinkar eller alkoholfritt uteblev den sjukdomspåverkande effekten.

Annons
Annons

Det mesta pekar på att det är det glutenhaltiga maltkornet som används då man jäser ölet som ökar risken för hudsjukdomen, skriver tidningen.

Vill du bli först med att ta del av NetdoktorPro:s nyhetsrapportering från kongressen EADV (European Academy of Dermatology and Venereology Congress)? Lämna din e-postadress här »

    Källor

  • Dagens Nyheters nätupplaga - http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/ol-okar-risken-for-psoriasis-1.1155923

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.