Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Infektion

Är Sverige vaccinationsrädd?

Sedan barn som vaccinerats mot svininfluensan drabbats av narkolepsi har allt fler kritiska röster till vaccination börjat höjas. Har vi numera en rädsla för vaccinering i Sverige? Läkemedelsvärlden skriver i ett större reportage om vaccinrädsla. Generellt sätt har svenskarna et högt förtroende för vaccin och myndigheter. Men hösten 2009, efter svininfluensapandemin, då 150 svenska barn drabbats av narkolepsi, ökade de vaccinkritiska rösterna.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2012-05-10

Annons

Sedan barn som vaccinerats mot svininfluensan drabbats av narkolepsi har allt fler kritiska röster till vaccination börjat höjas. Har vi numera en rädsla för vaccinering i Sverige?

Läkemedelsvärlden skriver i ett större reportage om vaccinrädsla. Generellt sätt har svenskarna et högt förtroende för vaccin och myndigheter. Men hösten 2009, efter svininfluensapandemin, då 150 svenska barn drabbats av narkolepsi, ökade de vaccinkritiska rösterna.

Annons
Annons

I skrivande stund har det än så länge inte märkts i vaccinationstäckningen enligt det allmänna vaccinationsprogrammet. Den är fortfarande hög och ligger på 98 procent. Men däremot har antalet vaccinerade mot säsongsinfluensan minskat något.

Det finns flera nystartade webbplatser som motsätter sig vaccinering och som aktivt jobbar för att påverka människor att inte vaccinera sig.

Upplever du att rädslan för att vaccinera sig ökat? Diskutera här!

Annons
Annons

    Källor

  • Läkemedelsvärlden - http://www.lakemedelsvarlden.se/zino.aspx?articleID=17973

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons