Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Infektion

Brännande smärta vanligt vid bältros

Personer som drabbas av bältros uppger att de känner svåra smärtor av sjukdomen. Det visar resultat från Netdoktors pågående upplysningskampanj på Bältroskoll.se. 64-åriga Anders är välbekant med de brännande smärtor bältros kan orsaka. Men att det var bältros han hade drabbats av, förstod han inte. – Det var först efter att jag fått blåsor och hudutslag som jag fick det konstaterat av läkare, berättar han för Netdoktor.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2013-10-18

Annons

Personer som drabbas av bältros uppger att de känner svåra smärtor av sjukdomen. Det visar resultat från Netdoktors pågående upplysningskampanj på www.Bältroskoll.se.
64-åriga Anders är välbekant med de brännande smärtor bältros kan orsaka. Men att det var bältros han hade drabbats av, förstod han inte.

– Det var först efter att jag fått blåsor och hudutslag som jag fick det konstaterat av läkare, berättar han för Netdoktor.

Annons
Annons

Marie Studahl, infektionsläkare vid Sahlgrenska universitetssjukhuset berättar att bältros är en relativt vanlig sjukdom, särskilt bland äldre personer. Var fjärde svensk drabbas någon gång i livet av bältros och en ny studie från Sahlgrenska Akademin har nyligen visat att bältros även kan ge infektioner i hjärnan.

Avhandlingen visar på en tydlig koppling mellan bältros och nervcellsskada och kognitiv nedsättning efter hjärninflammation. Uppemot 200 personer drabbas varje år i Sverige av infektion i hjärnan på grund av bältros.

Chatta om bältros med experten

Måndagen den 21:a oktober, klockan 10.00, finns infektionsläkaren Marie Studahl på plats för att besvara frågor om bältros. Har du frågor om avhandlingen, biverkningar av sjukdomen eller om bältrosvaccinet? Ställ de redan nu till Marie Studahl genom att klicka här.

Annons
Annons

Missa heller inte att tipsa dina patienter, kollegor eller vänner om Netdoktors upplysningskampanj om bältros. Det gör du enkelt genom att klicka här! 




Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.