Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Infektion

Ehec: 85 bekräftats vara smittade - källan ännu okänd

Ytterligare åtta personer bekräftas vara smittade av ehec-bakterier. Sammanlagt har 85 fall bekräftats tillhöra det stora utbrottet med samma smittkälla.


Publicerad den: 2018-08-29

Annons

– Det som är bekräftat är att dessa fall hör ihop. Majoriteten har insjuknat i juli, men det finns också fall under augusti. Eftersom vi inte vet vad smittkällan är ännu så kan det förstås komma nya fall, säger Anneli Carlander, enhetschef för övervakning och samordning på Folkhälsomyndigheten, enligt TT.

Folkhälsomyndigheten jobbar bland annat tillsammans med smittskyddsläkare i hela landet och Livsmedelsverket för att försöka hitta det som orsakat utbrottet.

– Vi skulle förstås helst ha hittat smittkällan redan nu. Men vi fortsätter arbetet med förhoppningen att kunna identifiera den. Det viktigaste är att inte fler människor insjuknar, säger Anneli Carlander, enligt TT.

Annons
Annons

I veckan bekräftades alltså åtta nya fall och ytterligare ett tiotal personer utreds om även de har koppling till utbrottet. De insjuknande patienterna finns i nio landsting.

Annons
Annons

    Källor

  • TT/omni - http://tt.omni.se/aea294d5273b29c5c2d18596cff56f1615abcf95

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.