Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Infektion

Från och med 13 juni får symptomfria personer resa inom Sverige

Folkhälsomyndigheten häver avrådan från icke nödvändiga resor som gällt under pandemin. Personer utan symtom på covid-19 kan börja resa i Sverige från och med lördag, 13 juni. Det är dock fortfarande viktigt att följa de allmänna rekommendationerna.


Publicerad den: 2020-06-10

Annons

Det är fortsatt viktigt att alla tar ett stort personligt ansvar och följer råden om försiktighet och social distansering, enligt regeringen. Regeringen skriver också på sin hemsida att nya restriktioner skulle kunna bli aktuella:

”Läget är fortfarande allvarligt och övriga restriktioner om exempelvis trängsel på serveringar och rekommendationer för riskgrupper ligger kvar. Om kurvan över svårt sjuka vänder uppåt igen kan nya restriktioner bli aktuella.” 

Beslutet om att häva avrådan från icke nödvändiga resor inom Sverige har Folkhälsomyndigheten fattat i samråd med andra myndigheter och aktörer.

Annons
Annons
Annons
Annons

    Källor

  • Regeringen - https://www.regeringen.se/artiklar/2020/06/lattade-reserestriktioner-i-sommar/
  • Folkhälsomyndigheten - https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/juni/insatser-kravs-for-dampad-smittspridning-vid-okat-resande/

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.