virus-corona-coronavirus-covid-19-SARS-CoV-2
Nyhet | Infektion

Nyinskrivna covid-19-patienter på iva fortsätter minska

Antalet nyinskrivna iva-patienter med covid-19 fortsätter minska på Sveriges intensivavdelning. Sedan 26 juni har färre än tio patienter skrivits in per dag.


Publicerad den: 2020-07-08
Författare: Elina Mattsson, Redaktör, Netdoktor

Annons

Den 6 juli registrerades två nya patienter på intensivvårdsavdelning på grund av covid-19. Sedan den 26 juni har färre det varit färre än tio per dag. Högts antal nyinskrivna var den 24 april då 62 personer skrevs in. 

– Min bedömning är att pressen på vården har minskat, säger Björn Eriksson, hälso- och sjukvårdsdirektör i region Stockholm, till TT. 

Antalet personer som intensivvårdas minskar också

Det totala antalet personers som intensivvårdas för smittan sjunker också. Tisdag, 7 juli, låg siffran på 103 personer, de flesta i Västra-Götalands-regionen och region Stockholm. 

Annons
Annons

Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson menar att det ökande resandet inom landet inte ökat trycker på sjukvården.  

– Än så länge håller folk på det regelverk som finns eftersom vi ser en positiv utveckling. Men försämringar som vi ser nu kan mot sjukvården om en vecka. I våra modelleringar ser vi att risken är störst i slutet av sommaren, säger han under en presskonferens enligt TT. 

    Källor

  • TT/Omni - https://tt.omni.se/nyinskrivna-pa-iva-pa-rekordlaga-nivaer/a/9v5wn5

Kommentarer

Du måste logga in för att kunna skriva kommentarer. Logga in.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons
Annons
Annons