Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Infektion

Snabb behandling vid hepatit C blir nu möjligt

Karolinska Universitetssjukhuset har nu inlett ett samarbete med Kriminalvården, vilket möjliggör för patienter att få snabb behandling och direkt möta läkare. I ett första skede erbjuds detta till patienter med hepatit C.


Carro webb ljusare
Publicerad den: 2017-06-16

Annons

– Vi vill möta patienten och erbjuda en jämlik vård för alla patienter. Det här är ett nytt sätt att arbeta med innovation och vi vill här skapa en plattform för dialog mellan vården och industrin, säger Fredrik Öhrn, verksamhetsutvecklare Innovation vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Läs även: Läkare har fel uppfattning om remittering av kronisk hepatit C

Projektet omfattar alla anstalter i Stockholmsområdet och bygger på videoteknik där vård och specialister blir tillgängliga för Kriminalvården på ett sätt som aldrig gjorts tidigare. Tanken är att patienten direkt efter mötet med sjuksköterska får möta läkare – genom ett videobesök.

Annons
Annons

– Vi vill kunna erbjuda patienter vård på ett sätt som bäst passar dem och deras situation. Hittills är det väl mottaget och i förlängningen så ser vi stora vinster i form av snabbare vård och även kostnadsbesparingar säger Lars Håkan Nilsson, medicinsk rådgivare på Kriminalvården.

Patientfall: Tidigare alkoholiserad man med högersidiga buksmärtor och trötthet

Annons
Annons

    Källor

  • Kriminalvården - https://www.kriminalvarden.se/om-kriminalvarden/nyheter/2017/juni/kriminalvarden-i-unikt-samarbete-om-hepatit-c/

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons