Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Infektion

Stärkt övervakning av antibiotikaresistens i hela världen

Nu ska experter från hela världen samlas för att diskutera och vidareutveckla det globala systemet för övervakning av antibiotikaresistens, som idag är ett av de största hoten mot människors hälsa.


Carro webb ljusare
Publicerad den: 2020-11-11

Annons

Den pågående pandemin har visat hur viktigt det är att snabbt kunna identifiera och följa smittor på internationell nivå. Som känt är antibiotikaresistens ett stort hot mot människors hälsa och något som behöver följas noga.

Sverige drivande i arbetet

Global Antimicrobial Resistance Surveillance System (GLASS) är namnet på det globala system för övervakning av antibiotikaresistens, som WHO introducerade 2015.

Tillsammans med Världshälsoorganisationen (WHO) står nu Folkhälsomyndigheten som värd för den internationella konsultation kring antibiotikaresistens, som pågår från oktober i år till mars 2021.

Annons
Annons

Så här långt har över 300 deltagare från drygt 80 länder anmält sig till konsultationen. När den är avslutad ska Socialdepartementet tillsammans med Sydkoreas hälsoministerium hålla ett möte där länderna som deltagit i konsultationen tar arbetet vidare.

Annons
Annons

    Källor

  • Folkhälsomyndigheten - https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/november/global-konsultation-om-starkt-overvakning-av-antibiotikaresistens/

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.