Information

Så diskuterar du

Alla diskussioner på NetdoktorPro är kopplade till antingen ett specialistområde, t.ex. allergologi, eller till ett av våra övriga diskussionsområden, t.ex. sjukvårdspolitik eller etik. Den som startar en ny diskussion väljer under vilket område diskussionen ska placeras.


cf4209b28ed388f4e57856528d9269e8.gif
Publicerad den: 2010-09-16

När en medlem skriver en kommentar till exempelvis en medicinsk översikt skapas också en diskussion. Dessa diskussioner återfinns bland övriga diskussioner, under det specialistområde som den medicinska översikten tillhör.
  
För att läsa och skriva inlägg samt starta egna diskussioner behöver du vara medlem på NetdoktorPro.

Kan jag vara anonym?

När du skapar en ny diskussion eller gör ett inlägg i någon annans diskussion kan du alltid välja att vara vara anonym. Du skriver då in ett valfritt alias som visas istället för ditt namn och personliga information.

Hur hittar jag diskussioner och inlägg?

Samtliga diskussioner finns under ”Forum” i huvudmenyn. Vill du se diskussioner inom ett visst område kan du, inne på forumsidorna välja ett specifikt område.

Du kan även använda sökrutan för att hitta diskussioner. Skriv ett eller flera sökord, eller namnet på en medlem vars inlägg du vill läsa. Sökrutan finns alltid längst upp till höger på NetdoktorPro.

Hur hittar jag mina egna diskussioner?

När du skapar en ny diskussion sparas den automatiskt som en av dina favoriter. Alla dina favoriter hittar du inne på ”Min sida”, eller genom att klicka på den vita stjärnan uppe till höger om huvudmenyn.

Hur svarar jag på ett inlägg?

För att skriva ett inlägg i en diskussion eller besvara en fråga går du först in på diskussionen. Scrolla därefter längst ner på sidan, skriv ditt inlägg/svar och klicka på ”Publicera inlägg”.

Hur skapar jag en ny diskussion?

För att skapa en ny diskussion klickar du på ”Diskussioner” / ”Skapa ny diskussion” i huvudmenyn. Välj det område som passar bäst, skriv en rubrik och ett första inlägg till din diskussion och klicka sedan på ”Publicera”.

Hur lägger jag in länkar?

Du kan lägga in länkar i dina inlägg genom att skriva en webbadress, eller genom att markera en text och klicka på länksymbolen i verktygsfältet.

Hur lägger jag in bilder?

Du kan lägga in bilder i dina inlägg genom att klicka på bildsymbolen längst ut till höger i verktygsfältet, och där ladda upp bilder från din dator.

Kan jag ändra eller radera inlägg?

Det är enbart NetdoktorPros redaktion som kan ändra och ta bort inlägg. Du kan alltid anmäla inlägg till redaktionen om de strider emot diskussionsreglerna.

Hur ställer jag en fråga till experterna?

Vill du ställa en fråga till NetdoktorPros experter markerar du din diskussion som en fråga.

Hur kan jag bevaka en diskussion?

För att bevaka en intressant diskussion kan du spara diskussionen bland dina favoriter. Det gör du genom att klicka på stjärnan till höger om diskussionen i listan. Alla dina sparade favoriter hittar du inne på ”Min sida”, eller genom att klicka på den vita stjärnan uppe till höger om huvudmenyn.

Hur anmäler jag ett inlägg?

Ser du något som strider emot NetdoktorPros diskussionsregler är du välkommen att anmäla detta till redaktionen. Under varje inlägg hittar du knappen ”Anmäl”.