Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Kardiologi

Mejlboxen kan orsaka hjärtproblem

Är du en av de som ständigt håller koll på flödet i din mejlkorg? En helt ny studie från USA visar att risken för hjärtsjukdomar ökar för den som ständigt måste hålla sig ajour med sin inkorg, skriver Dn.se. Den stress nya meddelande ger gör att hjärtat hela tiden slår något för snabbt. Det i sin tur gör att det bildas förhöjda halter av kortison, ett hormon som ofta är kopplat till stress. Enligt undersökningen hade de som inte höll koll på sin inkorg en mer normal hjärtrytm och ökade även sin koncentrationsförmåga.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2012-05-28

Annons

Är du en av de som ständigt håller koll på flödet i din mejlkorg? En helt ny studie från USA visar att risken för hjärtsjukdomar ökar för den som ständigt måste hålla sig ajour med sin inkorg, skriver Dn.se.

Den stress nya meddelande ger gör att hjärtat hela tiden slår något för snabbt. Det i sin tur gör att det bildas förhöjda halter av kortison, ett hormon som ofta är kopplat till stress. Enligt undersökningen hade de som inte höll koll på sin inkorg en mer normal hjärtrytm och ökade även sin koncentrationsförmåga.

Annons
Annons

Resultaten av undersökningen förvånade dock forskarna. De trodde att känslan av att inte ha kontroll skulle förstärkas när deltagarna inte fick hålla sig ajour med sin inkorg och att det skulle öka stressen. Men deltagarna kände tvärtom, ett lugnt och uppskattade att han en personlig kontakt med andra.

Är du en av de som ständigt håller koll på flödet i din mejlkorg?

    Källor

  • Dn.se - http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/mejlboxen-kan-orsaka-hjartbesvar

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.