Nyhet | Kardiologi

Eftervård och rehabilitering brister i strokevård

Patienter som drabbas av en av de vanligaste folksjukdomarna får inte tillräckligt bra behandling och eftervård enligt Socialstyrelsen. Eftervården och rehabiliteringen för strokepatienter brister, skriver Ekot. Socialstyrelsens nya rapport visar att när kommuner och landsting delar på ansvaret för rehabilitering, hjälpmedel och eftervård, så hamnar många patienter mellan stolarna.

bessie webb ljusare
Publicerad den: 2011-12-01
Författare: Besima Aho, Redaktionschef, Netdoktor

Annons

Patienter som drabbas av en av de vanligaste folksjukdomarna får inte tillräckligt bra behandling och eftervård enligt Socialstyrelsen. Eftervården och rehabiliteringen för strokepatienter brister, skriver Ekot.

Socialstyrelsens nya rapport visar att när kommuner och landsting delar på ansvaret för rehabilitering, hjälpmedel och eftervård, så hamnar många patienter mellan stolarna. I mer än hälften av kommuner och landsting saknas samverkan och tio procent av kommunerna erbjuder ingen rehabilitering alls trots att de är skyldiga att göra det.

– Vad som är nytt för mig var att det var så bristande samordning mellan kommuner och landsting när det gäller rehabiliteringen, säger Lars-Erik Holm, generaldirektör vid Socialstyrelsen.

Rehabilitering och eftervård är avgörande för att strokepatienter ska få en bra livskvalitet.

Annons
Annons

    Källor

  • SR Ekot - http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=83&grupp=10974&artikel=4829217

Kommentarer

Du måste logga in för att kunna skriva kommentarer. Logga in.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons
Annons
Annons