Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Kardiologi

Eftervård och rehabilitering brister i strokevård

Patienter som drabbas av en av de vanligaste folksjukdomarna får inte tillräckligt bra behandling och eftervård enligt Socialstyrelsen. Eftervården och rehabiliteringen för strokepatienter brister, skriver Ekot. Socialstyrelsens nya rapport visar att när kommuner och landsting delar på ansvaret för rehabilitering, hjälpmedel och eftervård, så hamnar många patienter mellan stolarna.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2011-12-01

Annons

Patienter som drabbas av en av de vanligaste folksjukdomarna får inte tillräckligt bra behandling och eftervård enligt Socialstyrelsen. Eftervården och rehabiliteringen för strokepatienter brister, skriver Ekot.

Socialstyrelsens nya rapport visar att när kommuner och landsting delar på ansvaret för rehabilitering, hjälpmedel och eftervård, så hamnar många patienter mellan stolarna. I mer än hälften av kommuner och landsting saknas samverkan och tio procent av kommunerna erbjuder ingen rehabilitering alls trots att de är skyldiga att göra det.

– Vad som är nytt för mig var att det var så bristande samordning mellan kommuner och landsting när det gäller rehabiliteringen, säger Lars-Erik Holm, generaldirektör vid Socialstyrelsen.

Rehabilitering och eftervård är avgörande för att strokepatienter ska få en bra livskvalitet.

Annons
Annons

    Källor

  • SR Ekot - http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=83&grupp=10974&artikel=4829217

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons