Intervju | Karriär och jobb

NetdoktorPro firar fem år

Idag är det fem år sedan NetdoktorPro lanserades och mycket har hänt sedan dess. Viktiga erfarenheter utbyts dagligen på sajten av fler än 2 300 läkare som hittills har blivit medlemmar. Dagens besökare erbjuds även unik fortbildning i form av läkarutbildningar, och snart lanseras ännu ett nytt koncept.


Publicerad den: 2015-09-29
Författare: Maria Gustavsson, Redaktör, NetdoktorPro

Annons

Den 29 september 2010 såg NetdoktoPro dagens ljus. En ny webbplats för läkare med syftet att underlätta den kliniska vardagen genom att erbjuda viktiga medicinska verktyg, såsom medicinska översikter och behandlingsriktlinjer, i kombination med de senaste nyheterna och fördjupade reportage.
Idag är NetdoktorPro en etablerad samlingsplats för professionen med fler än 2 300 aktiva läkare som medlemmar. De kan dagligen utbyta viktig erfarenhet och kunskap med varandra samt ställa frågor till NetdoktorPros egna expertteam som består av cirka 120 läkare.

Överläkare Magnus Bäcklund, verksam vid Christinakliniken samt Karolinska institutet, har ingått i expertteamet i fyra år.
Överläkare Magnus bäcklund
– Jag skrev min första artikel, om hjärntumörer, redan hösten 2011.
Det känns roligt att få bidra med expertkunskap till kollegor. Sedan är det lärorikt för en själv att försöka författa något man kan mycket
detaljer om på ett lättfattligt men ändå korrekt sätt, säger han.

Magnus Bäcklund påpekar att han gillar både bredden och djupet på materialet som finns på NetdoktorPro. Samt att han litar på att innehållet är korrekt.

– Jag uppskattar bredden av artiklar som kan ge mig kunskap om närliggande områden men också snabb uppdatering om sådant jag kan väldigt lite om. Det hjälper mig i min i kliniska vardag.

Ny satsning i form av patientfall

Magnus Bäcklund är även delaktig i NetdoktorPros senaste satsning i form av patientfall inom onkologi. Fallen kommer bland annat beröra diagnoser som glioblastom, ovarialcancer och bröstcancer. Varje månad publiceras ett nytt patientfall på sajten och lansering sker under mitten av oktober.

NetdoktorPros medicinska chef Mats Halldin säger sig vara stolt över webbplatsens utveckling och tror att framtiden har mycket att erbjuda.

Annons
Annons

– När vi byggde upp NetdoktorPro för fem år sedan var ambitionen att erbjuda så mycket klinisk relevant information som möjligt på ett och samma ställe. Vi ville även vara en naturlig plats på nätet dit man kunde vända sig med allt ifrån medicinska frågor till att diskutera arbetsförhållanden och annat angeläget – i stort som smått.

Idag har NetdoktorPro verkligen överträffat dessa högt ställda förväntningar, menar han.

– Vi kan med glädje se att det finns ett ständigt ökande behov, och en allt större vana, hos läkare att använda nätet för att förkovra sig och diskutera med andra kollegor i landet. Vi är med andra ord mycket inspirerade att fortsätta att utveckla sajten och vara den naturliga mötesplatsen för läkare i Sverige.

Skulle du vilja ingå i vårat expertteam? Skicka då gärna ett mejl till NetdoktorPros redaktör Maria Gustavsson.

Annons
Annons

Kommentarer

Du måste logga in för att kunna skriva kommentarer. Logga in.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons
Annons