Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Kirurgi

Långa väntetider för kirurgi – kirurger slår larm

Efter att Linköping Universitetssjukhus blivit ett av fem nationella centra för operationer, så som tumörer i matstrupe och magsäck, råder det nu stor resursbrist. Det uttrycker flera kirurger på sjukhuset.

Carro webb ljusare
Publicerad den: 2017-03-06

Annons

De sedan tidigare långa väntetiderna har nu blivit längre efter att flera patienter hemmahörande i Sydöstra sjukvårdsregionen slussas till Linköpings Universitetssjukhus för operation. En allvarliga resursbrist trots nya direktiv om att minska operationsresurserna. Detta uttrycker fyra sektionschefer och professorer verksamma vid sjukhuset i ett gemensamt brev till regiondirektören och den politiska ledningen i Region Östergötland. De menar att situationen strider mot de löften de fått och undrar vad de ska säga till sina patienter 

– Vi har ett ansvar för alla de här patienterna. Det handlar om hur vi planerar och genomför operationer på ett effektivt sätt. I sammanhanget handlar det också om att vi är ett sjukvårdssystem och kan arbetsfördela och nyttja alla våra sjukhus för att möjliggöra operationskapacitet på US, säger Mats Uddin, regiondirektör i Region Östergötland.

Annons
Annons

    Källor

  • Dagens Medicin - https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2017/03/03/kirurger-slar-larm-om-resursbrist/

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.