Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Lungmedicin

Hårdare krav på rökstopp inför operation

Kraven på rökfrihet inför operation på universitetssjukhuset i Umeå utökas. Från och med i höst måste personer som ska opereras för bland annat åderbråck i benen fimpa innan operation. Det har sedan tidigare varit ett rökstopp på ortopediska kliniken på universitetssjukhuset och från och med den 6 september i år införs samma stopp i samband med vissa kärlkirurgiska operationer.
Annons

Kraven på rökfrihet inför operation på universitetssjukhuset i Umeå utökas. Från och med i höst måste personer som ska opereras för bland annat åderbråck i benen fimpa innan operation.

Det har sedan tidigare varit ett rökstopp på ortopediska kliniken på universitetssjukhuset och från och med den 6 september i år införs samma stopp i samband med vissa kärlkirurgiska operationer. En patient som ska opereras måste vara rökfri två månader före och efter operation för att minska riskerna för komplikationer.

Annons
Annons

Vill du bli först med att ta del av NetdoktorPro:s nyhetsrapportering från ERS (European Respiratory Society) årliga kongress? Lämna din e-postadress här »

    Källor

  • Sveriges Radios nätupplaga

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.