Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Lungmedicin

KOL-sjuka fick bättre kondition av dataspel

KOL-patienter har en försämrad lungkapacitet och har därför också ofta svårt att hitta bra sätt att motionera. Nu har forskare sett att interaktiva dator-spel, där man gör träningsövningar och sportar fram dator eller tv är en bra träningsmetod för patienter med KOL, skriver Vetenskapsradion. Amerikanska forskare har låtit KOL-patienter göra olika övningar där man tränar balans, kondition och yoga med hjälp av ett Nintendo Wii. Träningspassen som varade mellan tre till fem minuter visade vara bra träning för både hjärta och muskler.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2011-05-18

Annons

KOL-patienter har en försämrad lungkapacitet och har därför också ofta svårt att hitta bra sätt att motionera. Nu har forskare sett att interaktiva dator-spel, där man gör träningsövningar och sportar fram dator eller tv är en bra träningsmetod för patienter med KOL, skriver Vetenskapsradion.

Amerikanska forskare har låtit KOL-patienter göra olika övningar där man tränar balans, kondition och yoga med hjälp av ett Nintendo Wii. Träningspassen som varade mellan tre till fem minuter visade vara bra träning för både hjärta och muskler.

Annons
Annons

Forskarna menar att den här typen av tv-spel kan vara ett bra och roligt sätt att motionera regelbundet.

Vill du bli först med att ta del av NetdoktorPro:s nyhetsrapportering från ERS (European Respiratory Society) årliga kongress? Lämna din e-postadress här »

    Källor

  • Vetenskapsradion - http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=406&grupp=12718&artikel=4506428

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons