Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Neurologi

Genvariant förklarar intelligens

När ett internationellt forskarlag sökte genetiska förklaringar till sjukdomar i hjärnan upptäckte de en variant av en specifik gen, HMGA 2, som kan vara en förklaring till varför vissa människor är mer intelligenta än andra.
Annons

När ett internationellt forskarlag sökte genetiska förklaringar till sjukdomar i hjärnan upptäckte de en variant av en specifik gen, HMGA 2, som kan vara en förklaring till varför vissa människor är mer intelligenta än andra. Forskarna fann att människor med denna variant av genen har större hjärnor och får högre resultat på IQ-tester, enligt Svenska Dagbladet.

I forskarlaget ingår över 200 vetenskapsmän från 100 institutioner världen över. Fynden gjordes i det så kallade Enigma-projektet med hjärnstudier och DNA-analys från över 20 000 människor i Australien, Europa och Nordamerika. Resultaten har publicerats i den vetenskapliga tidskriften Nature Genetics.

Annons
Annons

Vill du bli först med att ta del av NetdoktorPro:s nyhetsrapportering från kongressen ECTRIMS (European Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis)? Lämna din e-postadress här »

    Källor

  • Svenska Dagbladet - http://www.svd.se/nyheter/utrikes/variant-av-gen-forklarar-intelligens_7056209.svd

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.