Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Neurologi

Hjärngympa kan ge senare men snabbare demens

Äldre personer som ägnar sig åt hjärnstimulerande aktiviteter, som att till exempel lösa korsord eller lyssna på radio, tycks kunna skjuta upp en eventuell åldersdemens.
Annons

Äldre personer som ägnar sig åt hjärnstimulerande aktiviteter, som att till exempel lösa korsord eller lyssna på radio, tycks kunna skjuta upp en eventuell åldersdemens. Det visar en ny studie som samtidigt pekar på att om dessa personer drabbas av demens så sker försämringen snabbare än för andra, rapporterar Vetenskapsradion.

Totalt har ett stort antal äldre personer deltagit i studien, som forskarna följt i cirka tolv år. Och det forskarna har kunnat konstatera är att de som uppgav att de ägnade sig åt mentalt stimulerande aktiviteter hade mindre problem med logiskt tänkande och minne, men när försämringar väl inträffade så skedde utvecklingen snabbt.

Annons
Annons

Vill du bli först med att ta del av NetdoktorPro:s nyhetsrapportering från kongressen ECTRIMS (European Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis)? Lämna din e-postadress här »

    Källor

  • Vetenskapsradions nätupplaga - http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=83&grupp=10976&artikel=3973810

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.