Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Neurologi

Lovande läkemedel mot MS

Ett nytt antikroppsläkemedel mot MS (multipel skleros) nästan halverade förekomsten av skov jämfört med konventionell interferonbehandling.
Annons

Ett nytt antikroppsläkemedel mot MS (multipel skleros) nästan halverade förekomsten av skov jämfört med konventionell interferonbehandling. Det visar två randomiserade studier av det nya läkemedlet som behandling vid den tidiga formen av MS, där sjukdomen går i skov.

I den första studien ingick 563 patienter, som tidigare inte fått behandling. Efter två år hade 22 procent av dem som fått det nya läkemedlet drabbats av ett nytt skov. Motsvarande siffra i kontrollgruppen som fick konventionell behandling var 40 procent. I den andra studien konstaterade forskarna också att antikroppsläkemedlet minskade den totala bördan av handikapp som kommer med sjukdomen, jämfört med interferonbehandling.

Annons
Annons

Vill du bli först med att ta del av NetdoktorPro:s nyhetsrapportering från kongressen ECTRIMS (European Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis)? Lämna din e-postadress här »

    Källor

  • Dagensmedicin.se - http://www.dagensmedicin.se/vetenskap/neurologi/lovande-for-ny-antikropp-mot-ms/

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons