Nyhet | Neurologi

Motion hjälper mot migrän

Än så länge finns det ganska lite forskning om vad som hjälper mot migrän, men det finns medicin att ta för att slippa migränattackerna. Nu visar dock svensk forskning att motion är lika effektivt som att ta medicin, skriver SVT Vetenskapsnyheter. Forskargruppen från Göteborgs universitet har låtit en grupp på ungefär hundra personer med migrän använda tre olika tekniker: fysisk träning, avslappningsövningar eller migränmedicin.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2011-10-03
Författare: Besima Aho, Redaktionschef, Netdoktor

Annons

Än så länge finns det ganska lite forskning om vad som hjälper mot migrän, men det finns medicin att ta för att slippa migränattackerna. Nu visar dock svensk forskning att motion är lika effektivt som att ta medicin, skriver SVT Vetenskapsnyheter.

Forskargruppen från Göteborgs universitet har låtit en grupp på ungefär hundra personer med migrän använda tre olika tekniker: fysisk träning, avslappningsövningar eller migränmedicin.

Annons
Annons

Resultaten visar att motion är minst lika effektivt som migränmedicin. Forskarnas slutsats är att studien tyder på att motion tre gånger i veckan är lika effektivt som migränmedicinen, men att biverkningarna av motionen är positiva i stället för negativa.

Emma Varkey medger dock att Göteborgsforskarnas studie bara är en första studie inom det här området.

    Källor

  • SVT Vetenskapsnyheter - http://svt.se/2.108068/1.2550492/jogga_sa_slipper_du_migran

Kommentarer

Du måste logga in för att kunna skriva kommentarer. Logga in.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons
Annons
Annons