Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Neurologi

Värktabletter kan förebygga Parkinson

Risken att drabbas av Parkinson kan minska med 30 procent om man regelbundet äter värktabletter. Det visar en studie från USA där forskarna lät undersöka 136 000 friska människor, rapporterar Vetenskapsradion. Det är Ibuprofen, det vill saga antiinflammatoriska läkemedel som Ipren och Ibumetin som forskarna menar ska minska risken

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2011-03-04

Annons

Risken att drabbas av Parkinson kan minska med 30 procent om man regelbundet äter värktabletter. Det visar en studie från USA där forskarna lät undersöka 136 000 friska människor, rapporterar Vetenskapsradion.

Det är Ibuprofen, det vill saga antiinflammatoriska läkemedel som Ipren och Ibumetin som forskarna menar ska minska risken för att drabbas av Parkinson. Det innebär dock inte att man kan börja knapra värktabletter i förebyggande syfte.

Annons
Annons

Dag Nyholm, läkare och docent på Akademiska sjukhuset i Uppsala anser att studien är intressant då vi fortfarande inte vet vad som orsakar Parkinson vilket gör att studien kan ge information om hur sjukdomen uppstår och på så vis kunna utveckla ett läkemedel som kan skydda nervsystemet.

Vill du bli först med att ta del av NetdoktorPro:s nyhetsrapportering från kongressen ECTRIMS (European Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis)? Lämna din e-postadress här »

    Källor

  • Vetenskapsradion - http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=4379743

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.