Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Obesitas

Ät rejält och regelbundet – bli smal

Är du intresserad av att gå ner i vikt? Ät då rejält med mat och regelbundet. Forskare menar att bantning är dömt att misslyckas. Att äta rätt är det som gäller om man vill ha kontroll på sin vikt. En ny amerikansk studie på ungdomar bekräftar det som många kostexperter hävdat tidigare. Att äta rätt är viktigare än att hålla igen på maten eller hoppa över måltider. Det gör oss mer sugna på kaloririk mat.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2013-05-06

Annons

Är du intresserad av att gå ner i vikt? Ät då rejält med mat och regelbundet. Forskare menar att bantning är dömt att misslyckas. Att äta rätt är det som gäller om man vill ha kontroll på sin vikt.

En ny amerikansk studie på ungdomar bekräftar det som många kostexperter hävdat tidigare. Att äta rätt är viktigare än att hålla igen på maten eller hoppa över måltider. Det gör oss mer sugna på kaloririk mat.

Annons
Annons

Forskarna upptäckte att om försökspersonerna snålade in på mat eller hoppade över ett eller annat mål blev resultatet bara att matens lockelse och belöningsvärde ökade. Om man står över en måltid ökar risken för att man väljer dålig kost när man så småningom äter igen, påpekar forskarna.

Enligt Eric Stice som lett projektet är slutsatserna tydliga. Vill man bli av med överflödiga kilon är den mest effektiva metoden att äta nyttig, fettsnål mat med lågt sockerinnehåll och att måltiderna är regelbundna. Långa perioder utan mat får bara motsatt effekt.

    Källor

  • Dn.se - http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/at-dig-smalare

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons