Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Obesitas

Barnfetma stort problem i utsatta områden

20 procent av barnen i vissa områden som Skärholmen utanför Stockholm lider av en sjuklig övervikt eller fetma. Det visar en ny studie från Karolinska Institutet, skriver SR International. Claude Marcus, barnläkare och professor vid karolinska institutet, som hållit i studien, menar att detta riskerar barnens hälsa.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2011-06-01

Annons

20 procent av barnen i vissa områden som Skärholmen utanför Stockholm lider av en sjuklig övervikt eller fetma. Det visar en ny studie från Karolinska Institutet, skriver SR International.

Claude Marcus, barnläkare och professor vid karolinska institutet, som hållit i studien, menar att detta riskerar barnens hälsa.

Annons
Annons

-- De löper mycket större risk att dö för tidigt i hjärt -och kärlsjukdomar, man ser redan i 4-5-årsåldern tecken på hur fetma påverkar barnens blodkärl, barn får mycket sämre kondition, det är svårt att leka med andra barn och man kommer lite efter på många sätt.

Mellan tre och sex procent av Sveriges barn lider av fetma. Och skillnaden är stor mellan landet. Fyra procent av barnen i Vaxholm lider av fetma, jämfört med 20 procent i Skärholmen.

    Källor

  • SR International - http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3993&artikel=4533029

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.