Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Obesitas

För lite sömn påverkar barns vikt

För lite sömn kan leda till övervikt hos barn. En helt ny studie från Nya Zeeland visar att de barn som sover för lite löper högre risk att bli överviktiga, jämfört med de som sover mer, skriver SVT Vetenskapsnyheter. Forskarna följde 300 barn, från treårsåldern till de att de fyllt sju år. De mättes och vägdes var sjätte månad. Det gjordes en noggrann kartläggning av deras sömn, fysiska aktivitet och matvanor.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2011-06-01

Annons

För lite sömn kan leda till övervikt hos barn. En helt ny studie från Nya Zeeland visar att de barn som sover för lite löper högre risk att bli överviktiga, jämfört med de som sover mer, skriver SVT Vetenskapsnyheter.

Forskarna följde 300 barn, från treårsåldern till de att de fyllt sju år. De mättes och vägdes var sjätte månad. Det gjordes en noggrann kartläggning av deras sömn, fysiska aktivitet och matvanor.

Annons
Annons

Resultaten av studien visar att sömnen avgör vikten. De barn som sov minst var också de barn som vägde mest vid sjuårsåldern. Sambandet mellan sömn och vikt var tydligt även då forskarna tog hänsyn till andra faktorer som livsstil och födelsevikt.

    Källor

  • SVT Vetenskapsnyheter - http://svt.se/2.108068/1.2441002/for_lite_somn_leder_till_overvikt&from=rss?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Svtse-Vetenskap

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.